Lai dzīvo salāti ar kvalitatīvu olīvelļu!

Lai dzīvo salāti ar kvalitatīvu olīvelļu!

30. Apr 2019, 08:43 Banija Banija

Mums teju par ikgadēju tradīciju kļuvis brauciens ar ģimeni uz Horvātiju. Un tā, katru gadu šajā zemē atgriežoties atkal un atkal, esam secinājuši, ka vislabākais suvenīrs, kuru paņemt līdzi, ir kādā no vietējiem tirdziņiem pirkta olīveļļa. Bieza, aromātiska, dabīga. 

Piemēram, Pulas tirdziņā eļļas tirgotāju ir tik daudz, bet visi kā viens apgalvo, ka to spieduši viņu tēvi. Hm, vai nu visiem čaļiem ir viens tēvs, vai arī visi tēvi eļļu iepilda identiskās pudelēs. Lai nu kā arī būtu, eļļa patiesi ir pasakaina.

Šogad ceļojums ur Horvātiju nav paredzēts, tāpēc priecājos par iespēju nogaršot Negri Olive olīveļļu, kuras izcelsme, kā izrādās, arī ir Horvātija. Istrija, ja gribam būt precīzāki. Braucot pa šo Horvātijas daļu, kur vien skaties, apkārt plešas olīvkoku plantācijas. 

Mēs olīveļļu esam iecienījuši salātos. Krējumu un tamlīdzīgas piedevas esam atstājuši kā pēdējo, pēdējo variantu, ar kuru papildināt salātus, tā vietā priekšroku dodot karotītei olīveļļas. Salāti uzreiz šķiet daudz dzīvīgāki un veselīgāki.

Kāda ir Negri Olive olīveļļa? Aromātiska, bagāta un garšīga! Zaļā krāsā, kāda piemīt labai olīveļļai, kura nav neskaitāmas reizes filtrēta un iegūta no olīvu izspiedu atlikumiem. 

Pirms pāris gadiem kādā žurnālā lasīju par olīveļļu atšķirībām, jo es nesapratu, kāpēc gan olīveļļu cenu starpība ir tik augsta. Un tad es sapratu, kas lācītim vēderā, jo izrādās, ka dārgākās eļļas, kuras ir biezas un bagātas, ir gatavotas no olīvām, kamēr lētākās, kuras krāsas ziņā neatšķiras no citām augu eļļām, no tā, kas paliek pāri pēc tam, kad no olīvām izspiesta eļļa. Izvēloties šādu eļļu, būtu naivi cerēt, ka mēs iegūsim visas labās vielas, kuras varētu iedot laba olīveļļa.

Ja eļļa ir augstākās kvalitātes, kā tas ir ar Negri Olive, tā sniedz mūsu organismam daudzas labās vielas un vitamīnus, liela nozīme ir arī tehnoloģijai, ar kādu eļļa tiek iegūta. Negri Olive tiek izmantota aukstā spieduma tehnoloģija, kas ļauj saglabāt eļļā olīvu vērtīgās sastāvdaļas, kas ir ļoti svarīgas cilvēka veselībai. Negri olīveļļa stur augstu polifenolu līmeni, kas ir dabiski antioksidanti, kā arī plašu vitamīnu un minerālvielu klāstu.

Ja vēl neesi spējusi izburties cauri daudzajiem olīveļļu veidiem un niansēm, bet vēlies labāko, tad tver pēc Negri Olive. Būs veselīgi, kvalitatīvi, izcili! Atliks vien pagatavot veselīgus salātus ar zaļumiem, mocarella sieru, un bagātīgais olīveļļas aromāts tevi aiznesīs uz Dienvidu zemēm.