Kā atjaunot savas ādas skaistumu pēc vasaras saules?

27. Oct 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba TV raidījuma vadītāja Līva stāsta, ka pēc vasaras viņas āda kļuvusi sausāka un dehidrēta. Kā palīdzēt sejas ādai pēc vasaras saules atgūt mirdzumu?

VCA poliklīnikas "Dzelzceļš" dermatoloģe, veneroloģe Žanna Zakovrjašina skaidro, ka ir pieejamas vairākas procedūras, kuras ieteicams veikt tieši pēc vasaras, kad sejas āda ir kļuvusi sausāka. “Viena no tādām procedūrām ir biorevitalizācija, kas ir bioloģiska ādas vitālo funkciju un ādas dzīvības atjaunošana. Procedūras laikā ādā tiek ievadīts preparāts, kura sastāvā ir hialuronskābe ar noteiktu molekulu masu un noteiktu koncentrāciju,” skaidro dermatoloģe.

Estētiskajā medicīnā biorevitalizācija ir ļoti izplatīta neķirurģiska metode pret ādas novecošanos un dažādām ādas problēmām. Jau nākamajā dienā pēc biorevitalizācijas kļūst mirdzošāka. Ādas biorevitalizācijai ieteicams veikt divas procedūras ar aptuveni 2 nedēļu intervālu.

Vēl viena procedūra, kas palīdz atjaunot sejas ādu, ir mezoterapija. To izmanto, lai novērstu mitruma zudumu ādā, elastības zudumu, ādas blāvumu, tonusa zudumu, kā arī mazinātu pārmērīgas saules iedarbības sekas. Zem ādas tiek ievadīts neliels daudzums ārstnieciska preparāta, kura sastāvs tiek izvēlēts individuāli atkarībā no problēmas. Arī kursa ilgumu nosaka individuāli, tas sastāv no 4-6 procedūrām.

Atceries, ka, izvēloties skaistumkopšanas procedūru, svarīgi pirms tam pārliecināties, ka injekcijas ir sertificētas un pārbaudītas. Nebaidies vaicāt speciālistam par iespējamām blaknēm un komplikācijām, un to, kā turpināt ādu kopt mājas apstākļos.

Konsultācijas laikā parasti tiek pārrunāts arī uzturs un ikdienā patērētā ūdens daudzums, jo nedrīkst aizmirst, ka ādas stāvoklis nereti cieš tieši no pārliekas cukura lietošanas un nepietiekama šķidruma uzņemšanas.

 

VCA poliklīnika Dzelzceļš

Gogoļa iela 3, Rīga (ieeja no Timoteja ielas)

Tālrunis: 6 77 999 77, 67 220335, 8828

Mājas lapa: epoliklinika.lv un www.vca.lv

 

Ārstniecības iestādes kods: 0100-54114