Hasselbekas kartupeļi ar lasi citrusos: VIDEOrecepte

18. Dec 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Stāvēt ilgas stundas pie plīts, nebūt nav tas, ko vēlamies piedzīvot svētku laikā, tomēr ēst būs jāgatavo, tāpēc Kristīne nolēmusi kopā ar Lindu Vilmansoni Virbuli apgūt kādu ātru un gardu recepti, ar ko iepriecināt radus un draugus, gatavojot Hasselbekas kartupeļus un lasi citrusos.

Sastāvdaļas

600g nelieli kartupeļi

3 citroni

2 ēdamkarotes rīvmaizes

2 ēdamkarotes sviesta

2 tējkarotes medus

Sāls un pipari pēc garšas

Zivij:

600g laša filejas

Timiāns

8 mandarīni

2 citroni

2 ķiploka daiviņas

1 ēdamkarote olīveļļas

1 tējkarote medus 

Pagatavošana

  1. Kartupeļus notīra, nomizo un veic iegriezumus līdz pus kartuelim, veidojot tādu kā vēdeklīti. Tos apsāla, apeļļo un liek cepties 180-200 grādu karstā cepeškrāsnī 10 minūtes.
  2. Pagatavo maisījumu no sviesta, citronu miziņām, medus un rīvmaizes. Katram kartupelim liek virsū nelielu karotīti maisījuma un cep vēl 10-15 minūtes.
  3.  Lasi iemarinē sakapātos ķiplokos , medū un garšaugos, pārlej ar 4 mandarīnu sulu. Pārējos mandarīnus sagriež šķēlēs un saliek apkārt laša filejai, ļauj 12 minūtes iemarinēties un cep 180 grādu karstumā 12 minūtes.

 

20170831110551-88486.jpg