Ģimenes recepte - Tomātu tarte

03. Apr, 10:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc svētkiem, kad trīs dienu garumā baudīti dažādi svētku gardumi, laiks atkal atgūt labo formu un pagatavot ko veselīgu un gardu. Piedāvajam Jūsu ģimenes pusdienām - Tomātu tarti. To gatavosim kopā ar recepšu grāmatas “Visas vakariņas” autori Lindu Vilmansoni Virbuli un trīs bērnu māmiņu, portāla www.maminuklubs.lv galveno redaktori - Kristīni Damškalni. 

20180403101403-15204.jpg

Tomātu tartes pamatni gatavojam no smilšu mīklas. Tai pievienojam sieru, lai padarītu mīklu sāļāku. 

Pildījumam izmantosim sado krējumu, olas un sinepes, kas tiks pārlieti pāri tomātiem.

Receptes pagatavošana ir ļoti vienkārša

20180403101548-42990.jpg

Nepieciešamais mīklai:

  • Milti - 200 grami
  • Siers - 100 grami
  • Sviests - 100 grami
  • Timiāns - daži zariņi
  • Viena ola
Samīcām kopā miltus ar sviestu, lai veidotos irdena masa, jeb mīklas drupačas. Kad vajadzīgā konsistence iegūta, pievienojam olu un sieru.
20180403101829-18419.jpg
Kad mīkla gatava, sagatavojam cepampannu, kurā ieklāts cepampapīrs un formas maliņas ieziestas ar sviestu. 
 
Mīklu vienmērīgi klājam iekšā cepamajā formā, ar pirkstiem to izspaidot, tā, lai mīkla noklāj ne tikai pamatni, bet tiek klāta arī uz cepamformas malām. 
 
Kad mīkla ieklāta, sabakstām to ar dakšiņu.
 
Liekam mīklu ledusskapī atpūsties - vismaz uz pusstundu. 
20180403102108-32898.jpg
 
Kamēr mīklā atpūšas, sagatavojam pildīumu - sagriežam šķēlītēs tomātus, pietiks ar kādiem 3 līdz 4 tomātiem. Kad mīkla ir pus stundu atpūtusies, to vajag ielikt 10 min vienu pašu pacepties.
Liekam krāsnī uz 185C, cepam 10 min, kamēr zeltaina.

Kamēr mīkla cepas, mēs sagatavojam tartes pildījumu - sajaucam sastāvdaļas
  • Sajaucam 100 ml saldo krējumu
  • 1 olu
  • Dažas timiāna lapiņas
  • 2 līdz 3 ēdamkarotes angļu sinepes ar graudiņiem
20180403102809-39926.jpg
No krāsns izņemam mīklas pamatni, uz tās kārtojam tomātu šķēlītes, kuras pārlejam ar saldā krējuma un olu maisījumu un liekam atkal krāsnī. 
 
Gatavošanas ilgums:  15 līdz 20 minūtes, 185C temperatūrā. 

Kad tatarte gatava, uzmanīgi izņemam to no cepamās formas, sagriežam gabaliņos un sēžamies pie galda!

LABU APETĪTI!

Māmiņu klubs, 2018