Ģimenes recepte - Risotto ar lasi un garnelēm

26. Mar 2018, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lieldienu brīvdienas jau gandrīz klāt. Laiks īstam un svētkiem piestāvošam gardumam, ko celt galdā ģimenei pusdienās.

Gatavosim kopā ar Kristīni Damškalni -  3 bērnu māmiņu, Māmiņu kluba interneta portāla vadītāju. Kristīne apzinās, ka aktīvs dzīves veids ir viena no atslēgām uz labu pašsajūtu, tāpat būtisks ir uzturs – sabalansēts un veselīgs. Gatavojoties Lieldienu brīvdienu svētku pusdienām Kristīnei virtuvē palīdzēs Linda Vilmansone Virbule – brīnumgardu ēdienu gatavotāja, viņas arī autore recepšu grāmatai “Visas vakariņas”

Nepieciešamais Risotto pagatavošanai

20180326004108-27902.jpg

  • Lasis
  • Garneles
  • Rīsi
  • Burkāni
  • Selerijas kāti
  • Puravs
  • Sīpols
  • Kokosriekstu piens
  • Siers
  • Citrons
  • Ingvers
  • Timiāns, jeb mārsils
  • Medus
  • Safrāns – lai piešķirtu ēdienam īpašu garšu

Lai Jūs nebiedē sastāvdaļu skaits – risotto pagatvošana nav sarežģīta.

Pagatavošana

  • Buljons – varam pagatavot buljonu pēc sev ierastas receptes. Dārzeņu buljons, kuru risotto gatavošanai varam padarīt nedaudz īpašāku un interesantāku, izmantojot divas papildus sastāvdaļas.
  • Lasi sagriežam kumosa lieluma gabaliņos

Gatavošanas procesā pievienojam buljonam citrona miziņu vai šķēlīti citrona. Buljonam pievieno arī ingveru.  Mazliet pavārot  gan citronu, gan ingveru un to pēc tam izņemot, ēdiens iegūs patīkamu svaigumu.

20180326004200-74895.jpg

  • Sofritto  - lai piešķirtu risotto īpašu garšu, izvēlamies seleriju kātus, burkānus, sīpolus un puravus. Tos smalki sagriežam un liekam uz uzkarsētas pannas, kopā ar timiāna zariņiem.
  • Kad dārzeņi apcepušies, pievienojam uz pannas rīsus un šķipsniņu safrāna, maisām, lai nepiedeg.

Uz personu rēķinām divas saujas rīsu, tātad – pavisam vienkārši sarēķināt – cik daudz rīsu būs nepieciešams Risotto pagatavošanai.

  • Kad uz pannas ir pievienoti rīsi, pamazām tiem pievienojam gatavo dārzeņu buljonu. Nepievienojam visu uzreiz. Pāris kausiņi buljona, ļaujam izsautēties.
  • Kad pirmais pievienotais buljons ir izsautējies, uz pannas pievienojam tējkaroti medus un papildinām buljonu.
  • Kad Risotto ir gandrīz gatavs un viss buljons izsautējies, uz pannas pievienojam sagriezto lasi, garneles un kokosriekstu pienu un sautējam līdz gatavs.

 

Ir grūti iedomāties, kas vēl varētu būt garšīgāks par mājās pagatavotu Risotto.

LABU APETĪTI!

Un neaizmirstiet – pirms pasniegšanas iemaisīt ēdienā rīvētu sieru un nedaudz citrona miziņas.

Māmiņu klubs, 2018