Ģimenes recepte: Fritata ar sparģeļiem un lakšiem

09. May 2018, 11:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai dažādotu ģimenes edienkarti, ik nedēļu Māmiņu kluba TV raidījumā iemācāmies ko jaunu un garšīgu. Šoreiz pusdienu galdā celsim fritatu, kas ir ļoti universāls ēdiens, kuru var gatavot gan brokastīs, gan kā pusdienu sastāvdaļu. Pagatavošana ir ātra un vienkārša un tās pagatavošanā var izmantot dažādus produktu, vien jāatceras pāris pamatlietas, kas svarīgas, lai fritata izdotos. 

20180509105847-85773.jpg

Ftiatu gatavosim kopā ar:

Kristīni Damškalni - trīs bērnu mammu, Māmiņukluba interneta portāla maminuklubs.lv vadītāju un

Lindu Tillgrenu - bloga lindasvirtuve.lv autore, divu dēlu mamma. 

Fritatas pagatavošanai nepieciešamās sastāvdaļas

20180509115504-17669.jpg

  • 5-6 olas
  • Sparģeļi
  • Lakši
  • Saldais krējums
  • Cietais siers
  • Kazas siers - to va aizstāt arī ar kādu citu.
  • Šalotes sīpols
  • Garšvielas

Pagatavošana

20180509115548-28221.jpg

  • Olas sakuļ ar  saldo krējumu un pievieno cieto sieru. Kad olas sakultas, smalki sagriežam šalotes sīpolu un ķiploku, uz pannas apcepam. Saceptos sīpolus un ķiplokus pievienojam saceptajām olām un samaisām kopā. 
  • Lakšus, sagriežam nedaudz mazākos gabalos un kārtojam cepamajā traukā. Pēc tam uz lakšiem uzlejam olu maisījumu ar sīpoliem un ķiplokiem. Pēc tam pannā, gabaliņos saplucinātu liek kazas sieru, bet ja negaršo kazas siers, var izmantot arī citu, piemēram siera bumbiņas. Pēc tam uz pannas kārtojam sparģeļus un liekam cepties
  • Gatavošanas laiks ir aptuveni 15 līdz 20 minūtes, 180, 190 grādos. 

Fritata ir ēdiens, kurš ļoti labi garšos kopā ar svaigajiem salātiem, bet arī šajā gadījumā Jūs nekļūdīsieties, ja izvēlēsieties tādus salātus, kas Jums labāk garšo. 

Vēl svarīgi, ka fritatas sastāvdaļas var būt dažādas. Nav stingri jāpieturas pie receptes. 


LAI LABI GARŠO!

Māmiņu klubs, 2018