Gatavojam zupu krāsnī

Gatavojam zupu krāsnī

04. Apr 2018, 00:00 Banija Banija

Lai gan varētu teikt, ka mammām taču laika ir neizmērojami daudz, es esmu sajūsmā par kādu nesen atklātu recepti, kas ļauj pagatavot vakariņas, nestāvot klāt plītij. Atliek vien salikt visas sastāvdaļas lielā traukā un par to uz pusotru stundu aizmirst. Bet pēc 90 minūtēm – voilā, garda zupa gatava!

Zupas sastāvdaļas: 500-700g atkaulotu vistas šķiņķīšu vai filejas, 4 sīpoli, 4 ķiploka daiviņas, 1 bundžiņa (mazā) konservētu ananasu, 1 bundžiņa zaļo zirnīšu, 1 bundžiņa konservētu tomātu gabaliņos, 2 paprikas, 500ml buljona, 400ml saldā krējuma, 2 ēdamkarotes karija pastas, 1 tējkarote kumina sēklas.

20180404070738-95344.jpg

Pagatavošana:

  1. uz pannas apcep gabaliņos sagrieztus sīpolus, ķiplokus un papriku, un pēc tam pārliek tos uz dziļu trauku, kurš paredzēts cepeškrāsnij;
  2. traukā pa virsu liek visas pārējās zupas sastāvdaļas – gaļu, garšvielas, sagrieztus ananasus, tomātu gabaliņus, zirnīšus, pārlej ar buljonu un saldo krējumu.
  3. Traukā visu samaisa un atstāj cepeškrāsnī uz pusotru stundu (es krāsni noregulēju uz 180 grādiem).
  4. Pēc 90 minūtēm – zupa gatava!

20180404070804-43773.jpg

Laiku, kamēr zupa gatavojas, izmantoju lietderīgi – padaru mājas darbiņus, spēlējos ar bērniem vai arī pavingroju.