Gardā vasaras aveņu cepumu kūka

Gardā vasaras aveņu cepumu kūka

Varasa ir ogu laiks un dievinu vienkārši pagatavojamus desertus!No draugiem nopirkām avenes, no kurām daļu sasaldējām, daļu savārījām zaptē, ar ko bagātīgā kārtā rudens un ziemas svētdienās ēst plānās pankūkas. Un svaigās avenītes izmantojām cepumu tortē- tādā gaisīgā un maigā, gluži kā no bērnību atmiņām.

Sastāvdaļas var ņemt uz aci, atkarībā, cik daudz būs ēdāju.

Sastāvdaļas

- 6 paciņas Selgas cepumu

- piens

- 900g vājpiena biezpiens

- 700 ml saldais krējums

- cukurs

- avenes

Pagatavošana:

Saputo saldo krējumu ar cukuru gaisīgās putās, nesakuļot sviestu. Sāk nogaršošanas procesu, avenes pamērcējot putukrējumā.

Tad iemaisa masā biezpienu. Saldo krējumu ņēmu vairāk, lai masa būtu mitrāka un kūka tūlīt ēdama. 

Cepumus pamērcē pienā un kārto uz dēlīša, kūku pamatnes vai taisna šķīvja, lai nesagāžas. Es izmantoju gaļas dēlīti. Tā kā šajā reizē Selgas cepumi bija ar iebiezināto pienu, pamērcēšana pienā tos padarīja mitrus un citkārt es to nedarītu, jo cepumu kūkās patīk kraukšķīgums, bet tas tiešām pēc ieskatiem.

Tālāk virs cepumiem kārto putukrējuma/ biezpiena masu, avenes blīvā kārtā. Un atkārto cepumus un pārējās sastāvdaļas līdz cepumi beigušies.

Visu apziež ar putukrējuma masu, pa virsu kārto avenes un wola- kūku baudījām jau pēc 10 minūtēm! 

Kristīne