Cik labi, ka slinkums dzen uz priekšu tehnisko attīstību

Cik labi, ka slinkums dzen uz priekšu tehnisko attīstību

10. Sep 2013, 16:56 Banija Banija

Šodien, pucējot dzīvokli, pie sevis nopriecājos, cik gan labi, ka slinkums un firmu vēlme nopelnīt dzen pasaules attīstību uz priekšu. Atceros, cik briesmīgas bērnībā bija veļas dienas. Lai izmazgātu drēbes, vecākiem nācās ziedot visu dienu... Jo ienest no akas ūdeni, to uzsildīt, tad piedabūt veco Rīgu strādāt, tīrās drēbes izcentrēt centrifūgā un izžaut, tas patiesībā ir tik laikietilpīgs laiks. Ne tā kā tagad, kad sašķiro tikai pa krāsām un mašīnā visu iekšā. Pēc tam jau gudrais aparāts visu izdarīs kā vajag.

Tādēļ vaicāju Tev, kas ir tās tehniskās ierīces jeb mazie, tehniskie draugi, bez kuriem Tu nevarētu iedomāties savu ikdienu?

Man tā noteikti ir jau pieminētā veļasmašīnā un putekļusūcējs. Ziemā testēšanai uz mājām biju paņēmusi tā saukto irobotu, kurš pats iztīra grīdu. Skaļš pēc velna, taču darbu izdarīja labi. Aprēķinot gan visas izmaksas, kas saistās ar tāda aparāta iegādi un uzturēšanu, sapratu, ka tas ir pārlieku dārgs prieks. Tādēļ tas patlaban tā arī ir palicis par mazo sapnīti. Gluži tāpat kā maizes cepšanas krāsniņa, kuru gan drīzāk neesmu iegādājusies ierobežotās platības dēļ virtuvē, jo gultā jau nu gluži tādu cepamo kasti līdzi neņemsi. Tāpat arī visas sev zināmās slavas dziesmas esmu gatava dziedāt automašīnu kruīza kontroles izgudrotājam. Protams, nav jau grūti braukt, turot kāju nepārtraukti uz pedāļa, taču ar šo izgudrojumu brauciens sanāk daudz patīkamāks un, kas ne mazāk svarīgi, arī ekonomiskāks degvielas patēriņa ziņā.

Kāds varbūt teiks, ka bez tā visa, ko iespējams nopirkt veikalos, var gluži labi izdzīvot. Bet, protams, mīļie, ka var... Taču, atzīsim, ka ir taču patīkami, ka ir izgudrots kaut vai tas pats veļas automāts vai dators, jo bez tā mēs diedz vai varētu lasīt visu tik noderīgo informāciju, kas atrodama Māmiņu klubā.

10. Sep 2013, 20:45

jā, tiešām tā ir!
mana ome vienmēr stāsta, kā mazgājusi autiņus, jo viņai bija bērni ar 1 gada starpību- izmazgā veselu bļou, to nes lejā, un izžuvušos nes augšā- un tā katru dienu, citu dienu pat 2-3 reizes. plus vēl ūdens viņai no pumpja bija jānes uz otro stāvu 😕

arī visas trauku mazgāšanas utt.- tiešām, paldies slinkumam 😃 bet nezinu, vai tas īsti ir slinkums, tā vienkārši bija cilvēku nevēlēšanās vergot mājās, bet darīt arī ko citu.

Banija Banija 10. Sep 2013, 18:00 thegirl

Kad izmēģini, padod ziņu, kas par marku un kā strādā 😀

LvMomi LvMomi 10. Sep 2013, 17:31

Es šodien labas cenas mudināta iegādājos kkādu Irobota līdzinieku. Var jau būt ,ka vējā izmesta nauda ,taču gribējās sevi palutināt un cena ar nebi liela 😀