Baltās šokolādes un aveņu siera kūka- izkusīs mutē!

Baltās šokolādes un aveņu siera kūka- izkusīs mutē!

08. Nov 2016, 00:00 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Brīvdienās pagatavoju fantastiski garšīgu baltās šokolādes un aveņu siera kūku, ka draugi,kas bija ciemiņi, ierindoja to ja ne TOP5, tad TOP10 gardāko kūku vidū gan! Padalīšos ar recepti ar jums!

Sastāvdaļas:

250 gr cepumi Selga 

125 gr kausēts sviests

60 gr saldais krējums (35%)

100 gr sasmalcināta baltā šokolāde

500 gr Mascarpones siers

110 gr pūdercukurs

1 ēdamk. kartupeļu ciete

3 sakultas olas

avenes

Pagatavošana:

Cepumi tiek sasmalcināti (es blendēju), iejauc izkausēto sviestu.

Cepumu maisījumu izmīca, ar pirkstiem izlīdzina tortes formā un uz sāniem (es izmantoju 26cm formu).

Formu ievieto ledusskapī, kamēr sacietē.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem.

Sagatavo saldā krējuma un šokolādes maisījumu, karsējot uz nelielas uguns, kamēr masa ir viendabīga. Visu nedaudz atdzesē.

Sajauc ar mikseri Mascarpones sieru un pūdercukuru, kamēr viss labi sajaucies.

Pievieno sakultās olas, pēc tam kā pēdējo pievieno šokolādes un saldā krējuma maisījumu un kartupeļu cieti.

Veidni ņem no ledusskapja, ielej formā visu pildījuma masu, pa virsu izvieto aptuveni 150gramus avenes, cep cepeškrāsnī līdz kūka ir stingra. Man tas prasīja aptuveni 90 minūtes.

Tad kūku atdzesē un ieliek ledusskapī uz trīs stundām vai pat uz nakti.

Kūku var dekorēt ar avenēm un pūdercukuru. Man mājās bija saldētas avenes, tās neliku, lai kūka nesasulojas, bet kūka mutē pati kusa!

Labu apetīti! Iesaku izmēģināt! Šī ir mana JAUNĀ ideālās siera kūkas recepte;)