Par drošību internetā tapis jauns raidījums bērniem “Ričijs Rū un internets”

Par drošību internetā tapis jauns raidījums bērniem “Ričijs Rū un internets”

18. Oct 2022, 09:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai palīdzētu vecākiem un pedagogiem veicināt bērnu digitālo drošību, Tet ir radījis jaunu izglītojošu raidījumu “Ričijs Rū un internets”, kurā par drošu un atbildīgu interneta lietošanu mācās arī bērnu iemīļotais lācēns Ričijs Rū. Raidījums ir daļa no Tet sociālās iniciatīvas “Tet skoliņa bērniem”, ko papildina radoši uzdevumi, kas bērniem vieglā un saistošā veidā ļauj izzināt vairāk – tas viss pieejams ikvienam digitālajā platformā www.digitaladrosiba.lv. Raidījuma sērijas pieejamas arī Tet TV+, katru ceturtdienu pievienojot 2 jaunas sērijas.

Muzikālais lācēns Ričijs Rū ir nolēmis noskaidrot, kā darbojas internets un kā to lietot droši. Lai iegūtu vērtīgās zināšanas, viņš pievienojas citiem bērniem Tet skoliņā, kur noskaidros, kā darbojas internets, kādas iespējas tas piedāvā, kāpēc pārmērīga aizraušanās ar tā lietošanu var būt kaitīga, vai drīkst ticēt visam internetā redzamajam, kādas ir labas uzvedības normas virtuālajā realitātē, kā izvairīties no riskiem un kā izmantot internetu pēc iespējas radošāk un izglītojošāk.

Radījumam ir 8 sērijas - katra līdz 8 minūtēm gara un veltīta, lai izzinātu kādu no digitālās drošības tēmām, kas aktuālas 4-7 gadus veciem bērniem. Raidījuma noslēgumā mazie skatītāji varēs dziedāt līdzi jautrām, lipīgām un tematiskām dziesmiņām, kā arī nostiprināt raidījumā iegūtās zināšanas, kopā ar vecākiem vai pedagogiem veicot radošus uzdevums, kas katrai sērijai pieejami digitālajā platformā – Tet skoliņa bērniem (https://digitaladrosiba.lv/skolina.html).

Pirmās divas tēmas: “Kas ir internets, un kā tas darbojas?” un “Jēgpilna interneta izmantošana - kādas iespējas rada dators un internets” ir pieejamas jau šobrīd. Taču katras nākamās divas tēmas ar sērijām un uzdevumiem tiks atklātas ceturtdienās, 20. oktobrī, 27.oktobrī un 3. novembrī. Raidījums skatāms arī izklaides platformā Tet TV+ un interaktīvajā televīzijā Tet TV.

Raidījumā apskatītās tēmas, kā arī katrai tēmai īpaši veidotie uzdevumi tapuši sadarbībā ar Drošāka interneta centru “Drossinternets.lv”. Raidījuma režisore Aija Strazdiņa-Ratinska, scenārijs – Sabīna Ostrovska.

Sociālo iniciatīvu ar mērķi veicināt izpratni par drošību internetā jaunāko digitālās dzīves dalībnieku – 4 līdz 7 gadus vecu bērnu – vidū īsteno tehnoloģiju uzņēmums Tet un atbalsta Drošāka interneta centrs “Drossinternets.lv”, Valsts izglītības satura centra ESF īstenotais projekts “Kompetenču pieeja mācību saturā” (Skola2030) un TV raidījums Māmiņu Klubs. Ar digitālajām ierīcēm raidījumā “Ričijs Rū un internets” atbalsta Samsung.