Vai jūsu bērns gulēt iet jau 20.00?

Vai jūsu bērns gulēt iet jau 20.00?

03. Oct 2014, 15:24 FejuFeja FejuFeja

Vakardiena bija patiešām draņķīga. Lai gan no rīta dēls pamodās bez modināšanas un, atšķirībā no citām reizēm, bija pat itin labā noskaņojumā, tiklīdz iekāpām sabiedriskajā transportā, lai dotos uz bērnudārzu, sākās. Slikta dūša vienreiz, slikta dūša otrreiz. Labi, ka līdzi bija mitro salvešu paka, lai satīrītu netīrās drēbītes. Izbēru somā pusdienām līdzpaņemtās maizītes, lai būtu maisiņš, ja nu gadījumā atkārtoti paliek slikti. Un, ziniet, tiešām palika. Dēls paprasījās klēpī, sēdēja ar aizvērtām actiņām, tādēļ kāpām no transporta pāris pieturu ātrāk un tālāk devāmies kājām, jo zinu no savas personīgās pieredzes, ka pret jebkuru sliktumu vislabāk palīdz svaigs gaiss. Bērnudārzā, protams, mazais bija pavisam saguris, taču vadītāja norādīja, ka pie visiem nelabumiem un sagurumiem pie vainas esot tikai tas, ka bērns laicīgi neejot gulēt. Bērnam jābūt gultā un jādodas uz čučumuižu jau 20.00. Pie sevis nodomāju, ka tas taču ir praktiski neiespējami. Kamēr pārbraucam vakarā mājās, pagatavojam vakariņas. Principā sanāk, ka uzreiz pēc vakariņām ir jālien zem segas un jāguļ. Vai tiešām kādā ģimenē tik agri dodas pie miega?

Mūsu dēls nu jau kādu laiciņu ir iemanījies pats, laikā, kad nāk miedziņš, to pateikt, taču lielākoties tas notiek vienmēr vienā laikā. Uzreiz pēc Panorāmas mazgāšanās, zobiņu tīrīšana un tad jau uz gultiņu.

Vēl vakarā dēls pāris reizes vēma un kopā ar dzīvesbiedru prātojām, kas gan varētu būt pie vainas? Varbūt izdzertais trauciņš ar BioLakto dzērienu? Mazums, „labās baktērijas” pārcentās ar savu labumu? Taču tie ir tikai minējumi. Šorīt uz sabiedrisko transportu devos jau ļoti piesardzīgi, jau iepriekš sagatavojusi maisiņu gadījumam, ja dēlam atkal paliks slikti. Tomēr šodien viss jau atkal bija labi. Un ceru, ka būs arī vakarā, kad dosimies mājup.

Jauku piektdienu!

Liene Krúza Liene Krúza 03. Oct 2014, 20:33

nu vemsana nav vainiga pie ta,ka neigulas.😃
mani abi berni iet gulet 20:00,ir reizs ka pus 9,bet loti reti. un no rita bez problemam augsa jau 7. istniba,vel atrak. esmu meginajusi mainit rezimu,lai no ritiem ilgak pagul,vakara velak gulet,bet rezultata,pa nakti slikti gul,jo nogurusi.
gada ta,ka pa diena ir saspringta,bet kad berni gul jau 20:00,atliek laika sev

cecii cecii 03. Oct 2014, 18:19

Tad, kad pāriet uz ziemas laiku, manējie sīči tiešām iet gulēt jau 20.00. Vasarās ap 21-21.30.

helliite helliite 03. Oct 2014, 18:02

Agrāk likām mazo gulēt plkst 21, tā, lai pēctam paliek laiciņš pašiem sev arī..
Bet, kopš atsāku strādāt (no mazā 1g 2 mēn), pasākām likt gulēt tik ap 22, un tagad citreiz tikai 23 visi kopā aizejam gulēt..
Man vienkārši likās tik šausmīgi mazs tas laiks,ko pavadam kopā, kad atbraucu no darba, ka vienkārši neapzināti sāku likt viņu gulēt vēlāk..
Tagad bieži vien ejam gulēt ļoti vēlu, visi kopā, mazais pa vidu (tad viņš dikti ātri aizmieg) un tad vienkāršāk, ātrāk, ērtāk ir,kad easjm visi reizē.. pati jau saprotu,ka bērnam pa vēlu tas laiks, bet pagaidām nesanāk piespiesties ātrāk..
Un, jā, jā.. bērnam ir sava gulta, vecākiem-sava, bet ,kad esi noguris un nepavisam negribas noņemties ar bērna likšanu gulēt, tad ieliec sev blakus, ļauj apķerties un pabužināt matus un tad jau ātri vien aizmieg 😃

zacc zacc 03. Oct 2014, 16:53

Cikos tad jums jāceļas no rīta?

Man puika, gads un 7 mēn., bērnudārzā neiet, dzīvojas ar auklīti mūsu mājās. Ja aizmieg vēlāk par deviņiem-pusdesmitiem, no rīta ir grūti. Nesanāk man viņu nemodināt, kā sāku rosīties, tā viņš arī vairs nevar pagulēt. Mostamies laikā starp pusastoņiem un astoņiem no rīta.
Pārsvarā aizmieg deviņos, citreiz pat pusdeviņos. Uz gultu, jau nomazgājušies un zobus iztīrījuši, dodamies attiecīgi pusdeviņos vai astoņos. Tad zinu, ka būs izgulējies. Jā, nekādām īpašām aktivitātēm laika vakaros nesanāk, mums, par laimi, auklīte pagatavo ēdienu, tikai uzsildām. Es tiešām nezinu, kā spētu samenedžēt dienu, ja būtu jāiet jau dārziņā... man darbs līdz sešiem vakarā, mājās esmu pusseptiņos.

princesemince princesemince 03. Oct 2014, 16:13

Man puika 3 gadu vecumā, kad beidza piespiedu kārtā gulēt mājās diendusu, tiešām gāja gulēt plkst.20, pie nosacījuma, ka modās plkst.7 un visu dienu aktīvi nodzīvojās ne istabā pie TV 😀

Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK 03. Oct 2014, 16:12

Abi bērni aizmieg 22:00 (1.9 gadi un 6 .gadi )vakarā Gulēt sākam iet īsi pirms 21:00. Jo parasti kamēr izčammājās , nomazgājas padzeras un WC tikmēr jau 21:30 jau klāt. Jaunākais dēls guļ vēl pusdienlaiku , vecākais iet sagatavošas klasītē un pusdienas laiku neguļ. Ceļas no rīta 7:15, jo 8:00 sākas skola. Jaunākais ceļas no rītiem 8:30-9:30 Brīvdienās 22:30 iet gulēt vecākais dēls.
Vecākajam dēlam ir jāiet noteikti gulēt noteiktā laikā savādāk no rīta man pamostās "pūķītis"!
Kopš sākusies skola vecākais dēls beidzot ieejot gulēt arī, ja sanāk 21:30 aizmieg , jo ir piekusis. Esmu starā , jo viņš man riktīga "ūdenszāle" mierīgi nenosēdēs, bet tagad laicīgi guļ!

aab aab 03. Oct 2014, 15:54

vai ir kāds bērns, kurš jau 20.00 ielien gultā un momentāni aizmieg???? ja ir, tad sakiet!
mūsmājās jau kopš dzimšanas 8os, mazliet pēc, sākam taisīties lēnām uz čučumuižu. kamēr pārģērbjas, nomazgājas, ir jau vismaz 20.30 vai pat vēlāks. uzreiz arī neaizmieg. pēdējos mēnešus aizmieg pirms 22.00. kā kuru dienu. brīvdienās gan aizmieg ātrāk, jo ir kategoriski atteikusies gulēt diendusu.

vispār esmu ievērojusi, ka dārziņa audzinātājas bieži vien izsaka gudrus padomus, novērojumus un fantastiskus ieteikumus! nesen tādu saņēmu arī adresētu sev. viņa redz problēmu tur, kur mēs to neredzam 😃