Mazulis pie zvēriņiem JEB brauciens uz miniZOO Dobuļi

06. Jul 2013, 23:01 Banija Banija

Ņemot vērā, ka mūsu jauneklis ir sajūsmā par zvēriņiem kopumā un par trušiem jo sevišķi, aizvadītajā nedēļā bijām plānojuši apmeklēt Trušu pilsētiņu Vecumniekos, taču, rokoties pa interneta neizmērojamajiem plašumiem, atradu informāciju par MiniZOO Dobuļi Iecavas pusē. Tā kā šis zvēru dārzs var lepoties ar salīdzinoši plašu kustoņu klāstu, tai skaitā arī trusīšiem, tad vienbalsīgi tika nolemts, ka šoreiz tomēr dosimies uz MiniZOO, Trušu pilsētiņas apmeklējumu atstājot citai reizei.

Jāsaka, ka MiniZOO atrast var pavisam viegli – braucot Bauskas virzienā no Rīgas, Iecavas novada Dzimtmisā no šosejas jānogriežas pa kreisi, kur arī novietota norāde uz MiniZOO. Vieta skaisti sakopta un, kā novērojām, speciāli izveidotajā nojumē ir iespējams arī rīkot svinības, piemēram, bērnu dzimšanas dienas (domājams, jaunatne par tādām svinībām būtu sajūsmā).

Ko var redzēt Dobuļu MiniZOO? Kā jau minēju, daudz un dažādus trušus, melnos gulbjus, kazas, aitas, kapibaras, skunksu, ūbeles, dzeloņcūku, arī Japānas makaku un vēl neskaitāmi daudz dažādu kustoņu (jā, ja labi pacenšas, var noķert arī kādu blusu :D ). Kārtību Zoo teritorijā nodrošina viedais runcis Leopolds, kurš, mums atbraucot, snauda uz trušu būriem, bet vēlāk bija sastopams, ķerot peles.

Burkānus, kāpostus un citu zvēriņiem domāto pārtiku varat droši atstāt mājās, jo ar to Zoo iemītniekus barot nav atļauts. Tiesa gan, tiek piedāvāts uz vietas iegādāties barību dzīvnieku barošanai. Tas izmaksās 1Ls. Un jāsaka, ka dzīvnieki patiesi ir pieraduši pie apmeklētāju dotajiem labumiem, jo, ja šamie pamanīs, ka Tev nav līdzi čaukstošās turzas ar ēdamo, ēzeļi, ponijs un arī daudzās kazas no Tevis novērsīsies, vairs nepievēršot ne mazāko uzmanību. Tā teikt, ja nav nekā garda, tad neceri iemantot uzmanību.

Lai arī iesākumā šķita ka Zoo teritorija ir samērā necila un tajā atrodami vien daži zvēriņi, jāsaka, ka pamatīgi kļūdījos, jo šeit tiešām ir ko redzēt, un bērniem patiks. Un, kas galvenais, mazākajiem apmeklētājiem MiniZOO, atsķirībā no tā lielā Rīgas brāļa, nepagūs apnikt.

Ieejas biļešu cenas: pieaugušajiem 2,50Ls, bērniem 2,00Ls, ģimenes biļete – 7,00Ls

Darba laiks: katru dienu no 10:00 – 17:00, no 1.novembra līdz 1.aprīlim MiniZOO cits darba laiks.