Mazais palaidnis gāž lielus podus

Mazais palaidnis gāž lielus podus

21. Oct 2013, 12:04 Banija Banija

Parasti no rītiem tētis mums atsūta vēstulīti ar jautājumu „Kādas blēņas šodien padomā?”. Bet varu derēt, ka no šodienas šādas ziņas vairs nesaņemsim, jo... jo mēs patiešām sastrādājām blēņas un nogāzām podus vārda vistiešākajā nozīmē.

Labu gribot, nepilnu gadu vecais dēlēns bija izdomājis man palīdzēt mazgāt grīdu. Tā teikt, kamēr mamma tīra, tikmēr spainī uzspēlēt „piču-paču” rotaļu. Mirklī, kad aizgriezos, sadzirdēju aizdomīgu troksni un bērna balsī lielu sajūsmu, kad pagriezos atpakaļ, sapratu, kādēļ – spainis apgāzts, ūdens pludo pa grīdu... Neko darīt, izmisuma pārņemta skrēju pēc grīdas lupatām, uzslaucīju izlijušo ūdeni, bet te pie durvīm zvans. Ieradusies apakšējā kaimiņiene, kura paziņoja, ka viņai no griestiem tekot ūdens. Nesaprašanā, ko darīt, atvainojos, bet sapratu, ka ilgāk viņas priekšā taisnoties nevaru, jo, kamēr runāju, tikmēr ūdens sūcas aizvien dziļāk grīdas segumā. Tikai puikam šis pasākums šķita jautrs, jo varēja lēkāt pa peļķēm.

Kāds ir šo blēņu gala rezultāts?

  1. Dusmīgs tētis, jo sabeigts parkets
  2. Izmisusi mamma, jo baidās, ka kaimiņiene piestādīs rēķinu
  3. Pārlaimīgs bērns, jo varēja paspēlēties ar ūdeni.

PS. Bet šo atgadījumu uztveru arī kā mācību jeb mazu atriebību kaimiņienei, kura teju ik pēc stundas smēķē uz balkona vai tualetes telpā, kā rezultātā arī mūsu dzīvoklis piesūcas cigarešu dūmiem.

Kādi ir bijuši Tava mazuļa līdz šim lielākie nedarbi?

Banija Banija 21. Oct 2013, 16:13 ulula

Tas no sērijas, kā ar manu Robi, kurš vēl tikai dažus mēnešus vecs kaut kur bija atradis sarkanu dienu. Iebāzis to mutē tā, ka diega galiņš karājas ārā. Mani to ieraugot gandrīz vai ķēra sirdstrieka, jo padomāju, ka tās asinis, kas tek šim no mutes. 😃

Banija Banija 21. Oct 2013, 12:35 dzada_2012

Es arī biju neizpratnē, kā var tik ātri izsūkties cauri ūdens, bet tad man apskaidroja, ka gaitenī esošajai trubai, kas vertikāli iet cauri visai mājai, apkārt ir appūstas tikai putas, kuras ūdeni neaiztur. Par parketu es naivi ceru, ka izžūs, izmisumā biju gatava kaut ar fēnu žāvēt, bet tad apdomājos, ka tas verētu tikai vēl lielāku postu nodarīt 😃