Kazlēni un vilks - lieliska izrāde pašiem mazākajiem

Kazlēni un vilks - lieliska izrāde pašiem mazākajiem

06. Jan 2019, 00:37 Banija Banija

Vēl pagājušā gada izskaņā kopā ar Laumu pirmo reizi apmeklējām Leļļu teātri, un tā kā tā bija veiksmīga debija, nebija divu domu, ka jāgādā biļetes uz nākamo izrādi.

Paldies Leļļu teātrim, kurš repertuārā pie katras izrādes vienmēr norāda ieteicamo vecumu, no kāda piemērota katra konkrētā izrāde. Tas patiesi atvieglo izvēli un ļauj izvēlēties piemērotāko. 

Tāpēc atlasīju izrādes, kas piemērotas bērniem sākot no 2 gadu vecuma, un no tām izvēlējos "Kazlēni un vilks".

Laumai ir izcili laba atmiņa, jo, jau ieejot teātrī, viņa sajūsmā spiedza "lelle, lelle", savukārt, izdzirdot pirmo zvanu, nebija divas reizes jāskubina, ka jādodas zālē.

Iekārtojoties vietās, Lauma rādīja uz skatuvi un stāstīja, ka te būs ezītis un kaķītis. Lūk, cik lieliski tāds mazs ķipars atcerās, ko redzējis šeit iepriekšējā reizē, ņemot vērā, ka tas nebija ne pirms dienas, pat ne pirms nedēļas vai divām.

Ja prātojat pirmo reizi savu mazo aizvest uz teātri, tad "Kazlēni un vilks" noteikti varu rekomendēt - sirsnīga, ar burvīgām lellēm un skaistu mūziku. Piedevām, perfekts izrādes garums - viena stunda -, kas tādiem mazajiem nav mazsvarīgi.

Un stāstiņš arī pamācošs - par kazlēniem, kuri noticēja vilkam, lai gan māmiņa stingri pieteica nevienam nevērt vaļā durvis. Protams, viss beidzās laimīgi, taču ceru, ka nedaudz lielākajiem skatītājiem, piemēram, Robertam, tas būs atkārtots atgādinājums, ka visiem nedrīkst uzticēties, vēl jo vairāk svešiniekiem, kuri cenšas izlikties par tēti, mammu vai labo onkuli.

Lauma visu izrādi nosēdēja apbrīnojami mierīgi, visu uzmanību koncetrējot uz skatuves notiekošo, savukārt starpbrīdī viņai bija komentārs, ka vilks "ams" kazas.

Mēs esam lieli teātra mīļotāji un izrādes apmeklējam bieži, tāpēc esam redzējuši teju visas izrādes, kas ir Leļļu teātra repertuārā bērniem vecumā līdz 6 gadiem. Protams, gadās pa kādai izrādei, kas liek vilties (Robertam gan vienmēr patikušas visas), taču "Kazlēni un vilks" noteikti ir no tām, kas no mūsu ģimenes izpelnās augstāko novērtējumu - piecas zvaigznītes no piecām.