Kā izvēlēties ziemai atbilstošāko kombinezonu?

02. Nov 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ārā paliek arvien vēsāks, vakari tumšāki, tāpēc laiks meklēt bērniem atbilstošu apģērbu, kurā mazais justos ne tikai silti, bet arī ērti un droši. 

Kopējo vai divdaļīgo?

Bērnu kombinezonu izvēle ir sarežģīts jautājums, sākot jau no jautājuma, kādu kombinezonu izvēlēties – kopējo vai divdaļīgo? Kopējie kombinezoni vispiemērotākie ir pirmsskolas vecuma bērniem, jo tos ir vieglāk uzvilkt, līdz ar to bērnam būs vieglāk patstāvīgāk apģērbties. Papildu tam, kopējais kombinezons nodrošina arī to, ka bērnam vienmēr būs nosegta mugura un apģērba iekšpusē nevarēs iekļūt sniegs.

Divdaļīgi kombinezoni piemērotāki skolas vecuma bērniem, kā arī pirmsskolas vecuma bērniem, kuri kopā ar vecākiem bieži pārvietojas ar auto vai arī dodas bieži iepirkties, jo, novelkot jaku, bērns tik ļoti nesakarsīs.

Atceries, ka kombinezona biksēm nav jābūt tikpat biezām kā virsjakai, jo bērns vienmēr atrodas kustībā, līdz ar to plānākas bikses netraucēs viņam kustēties un tajās viņš nesakarsīs.

Nianses, kurām pievērst uzmanību

Svarīga kombinezona īpašība ir ūdens necaurlaidība, tāpēc, iegādājoties kombinezonu, pievērs uzmanību ražotāja norādītajai informācijai. Lai kombinezons būtu ūdens necaurlaidīgs, tam jābūt vismaz 5000 mm rādītājam. Jo lielāks būs skaitlis, jo labāk tas pasargās bērnu no mitruma. Pievērs arī uzmanību ražotāja norādei par to, kādai gaisa temperatūrai konkrētais kombinezons piemērots.

Pievērs uzmanību, lai izvēlētais kombinezons būtu aprīkots ar atstarojošiem elementiem!

Ilgtspējīgs apģērbs

Mūsdienās ražotāji arvien vairāk domā par ilgtspēju, tāpēc bērnu apģērbs tiek izgatavots no izturīgiem materiāliem, pieturoties pie principa, ka apģērbs aug kopā ar bērnu. Tas nozīmē, ka kombinezoniem uz elkoņiem, ceļgaliem un sēžamvietas ir biezāks materiāls, kas nodrošina izturību pret nodilumiem, un nereti apģērbā ir iestrādāta iespēja kombinezonu, atdarot vīli, pagarināt par vienu izmēru.

Kop pareizi!

Kombinezoni tiek šūti no netīrumus atgrūdoša materiāla, kas nozīmē, ka mazākus netīrumus var viegli notīrīt arī ar mitru lupatiņu, taču, ja rotaļu laikā kombinezons nosmērējies un ir pienācis laiks to mazgāt veļasmašīnā, atceries, ka to jāmazgā izvērstu uz otru pusi un nelietojot veļas mīkstinātāju. Lietojot veļas mīkstinātāju tiek aizsprostotas virskārtas membrānas poras, līdz ar to kombinezons zaudēs visas savas labās īpašības, piemēram, ūdens necaurlaidību.