Kā palīdzēt mazulim pielāgoties rudens laikam?

Kā palīdzēt mazulim pielāgoties rudens laikam?

27. Oct 2012, 00:55 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā svētdienā notiks pāreja uz rudens laiku- pulksteņa rādītāji tiks pagriezti stundu atpakaļ.Kā palīdzēt mazulim pielāgoties rudens laikam?Šī laikamaiņa bēbīšiem ir kā iebraukšana citā laika zonā.

Trīs noderīgi padomi, kā palidzēt mazulim pielāgoties rudens laikam:

1. Sāc pārveidot mazuļa dienas ritmu jau pirms laika maiņas. Piemēram, ja mazulis parasti iet gulēt 8:00, tad pirmajā vakarā liec gulēt 7:45, nākamajā vakarā 7:30 un tā tālāk līdz būsi ieguvusi šo stundu, kas tika pagriezta atpakaļ.

2. Pieturies pie ierastā dienas ritma. Lai gan ir pagriezts laiks atpakaļ,turpini maltītes, gulēšanas laiku, pastaigas veikt ierastā laikā it kā pulksteņa laiks nebūtu mainīts.

3. Lai ātrāk pārprogrammētu iekšējo pulksteni, ieslēdz istabā gaismu!

Māmiņu Klubs

princesemince princesemince 27. Oct 2012, 16:43

mums ir trīsgadnieks. šobrīd mostas 7-7:30. mājās diendusu neguļ, bet pateicoties brīnišķajiem, sniegotajiem laika apstākļiem, šodien sagura tik ļoti, ka vēlā diendusa tiek baudīta. līdz ar to notiks vēlāka iešana gulēt, līdz ar to jācer, ka vēlāka mošanās no rīta. tie arī būs mūsu pasākumi, lai izmainīt bērna naktsmiega laikus. protams, vēl jau kādu laiku tas iekšējais pulkstenis kārtosies, kā arī šī laika maiņa ir patīkamāka, jo reāli bērns pirmdien uz b/d modīsies ļoooooti laicīgi 😀