“Raxtu Raxti” dalībnieki un “Zelta sietiņš” jaunā, muzikālā uzvedumā bērniem – “Latvju rakstu grāmatiņa”

“Raxtu Raxti” dalībnieki un “Zelta sietiņš” jaunā, muzikālā uzvedumā bērniem – “Latvju rakstu grāmatiņa”

21. Sep 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

VSIA “Latvijas Koncerti” aicina uz jaunu, muzikālu uzvedumu bērniem “Latvju rakstu grāmatiņa” šī gada 8. un 9. oktobrī Spīķeru koncertzālē. Latviešu tautas pasakas motīvos tiks ievītas latviešu tautas dziesmas, ko izpildīs klausītāju iemīļotās grupas “Raxtu Raxti” mūziķi – Kristīne Kārkle – Kalniņa, Marts Kristiāns Kalniņš, Edgars Kārkls. Uzvedumu kuplinās tautas deju ansambļa “Zelta sietiņš” bērni. Pirms koncerta mazajiem klausītājiem būs iespēja darboties radošajās darbnīcās un mūzikas istabiņā.

Muzikālais uzvedums "Latvju rakstu grāmatiņa" iesāks  cikla "Patiešām maziņiem" jauno rudens sezonu un iepazīstinās mazos klausītājus ar skaisto un bagāto latviešu tautas mūziku. Kopīgi atverot grāmatiņas lappuses, bērni ieraudzīs, kā dzīvoja senči tālā pagātnē. Sadarbībā ar “Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju” uz Spīķeru koncertzāles ekrāna  ieraudzīsim senās lauku sētas un dzīvojamās mājas. Taču galvenais akcents – mūzika. Tautas dziesmas izvēlētas balstoties uz senču ikdienas dzīvi – ģimeni, darbu, dažādām sadzīves norisēm un dabas parādībām. Muzikālajos priekšnesumos tiks iesaistīti arī uzveduma apmeklētāji. Koncertu vadīs atraktīvā muzikoloģe – Karina Bērziņa.

Pirms koncerta bērni varēs piedalīties radošajās darbnīcās – veidot un izkrāsot latvju zīmes, radoši attēlot Latvijas dabu - augus un dzīvniekus.

Savukārt mūzikas istabiņā, kopā ar pedagoģi un etnomūziķi Igetu Ozoliņu, varēs  iepazīt bagātīgo tautas mūzikas pasauli – instrumentus un dziesmas, varēs paši ievingrināt balsi un rotaļāties kopā ar citiem bērniem.

Muzikālais uzvedums piemērots bērniem no 3 gadu vecuma un jaunāko klašu skolēniem. Biļete nepieciešama katram koncerta apmeklētājam no 1 gada vecuma.

Informācija par muzikālo uzvedumu www.patiesammaziniem.lv

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv