Nebaidies no ierosinātām dzemdībām!

Nebaidies no ierosinātām dzemdībām!

05. Oct 2022, 16:44 Emilija Korta Emilija Korta

Bija pienācis gaidību pēdējais mēnesis un es iekšēji jutos pārliecināta, ka mazulis jau tūliņ būs man uz rokām. Sāpēja gurni, velkošas sāpes vēderā un mugurā. Viss liecināja, ka dzemdības sāksies pašas. Jau no 37. nedēļas dzēru raspodiņu, aveņu lapu tēju. Mīlējos ar vīru. Devos pastaigās. Lēkāju uz bumbas. Ēdu/cepu kūkas. Atļāvos pat izdzert glāzi šampanieša...Bet nekā! Kur Tu kavējies manu meitiņ?

 

Pienācis termiņš 41+3. Satraukums.9:00 iestājos uz ierosināšanu. 9:30 pārdūra ūdeņus. 12:00 parādījās pirmās sāpes. 14:00 stipras, regulārās sāpes. 15:30 atvērums 5cm, ķermenis sāk trīcēt vīrs pierunā ieiet dušā, lai pārciestu sāpes. 16:00 Zvanu dūlai Līgai Giniborgai 16:30 Atbrauc Līga, Izeju no dušas, ejam uz skatīties atvērumu, situācija nav progresējusi un kontrakcijas pēc dušas ļoti sarukušas. 17:00 Lai taupītu spēkus un nevilktu visu garumā kopā nolemjam par epidurālo+oksitocīns. Tas bija labākais lēmums! Varēju uz kādu brīdi atvilkt elpu un sagatavoties pēdējam posmam.19:00 Pilns atvērums! Sāku savu lielāko darbiņu- izstumšanu. Tas tiešām bija pats grūtākais darbiņš manās dzemdībās. Biju ļoti saspringusi un nemācēju spiest. Bet beigās es to paveicu!

20:46 piedzima mana meitiņa Elizabete! Tik iespaidīgas bija pirmās emocijas, viņa tik silta, slapja un smaržīga. Es nespēju noticēt, ka to paveicu, asaras bira kā pupas.

Es no visas sirds iesaku katrai jaunajai māmiņai ņemt dūlu Līgu Giniborgu. Viņa bija blakus pirms dzemdībām/dzemdībās/pēc dzemdībām. Viņa ir blakus man 24/7 un atbild uz visiem maniem jautājumiem caur Whatsapp. Tas miers, mīlestība un viedums kas nāk no viņas ir miljonu vērts. 

Paldies Jūrmalas slimnīcai par ļoti atbalstošu personālu un gardu ēdienu. Iesaku vecmāti Evitu Brigeri, ļoti rūpējās un lieliski tika galā ar manu raksturiņu izstumšanas brīdī.

Es vairs noteikti nebaidos no ierosinātām dzemdībām! Viss bija lieliski. Man blakus bija īstie cilvēki un katrs solis pārdomāts.