Mēs plānojam brālīti vai māsiņu

Mēs plānojam brālīti vai māsiņu

08. Jan 2016, 10:37 FejuFeja FejuFeja

Ģimenē jau kādu laiku runājam par paplašinājumu – par brālīti vai māsiņu. Kad pavaicājām savam bērnam, vai viņš vēlētos brālīti vai māsiņu, viņa acis uzreiz kļuva spožākas un balstiņa priecīgi sauca: „Jā, jā, gribu bēbīti!”

Ņemot vērā, ka šo tēmu ģimenē pārspriežam regulāri un domājam par sagatavošanās darbiem, dusmas rada ikviena drauga vai paziņas jautājums: „Kad tad jūs beidzot vēl vienu bērnu taisīsiet? Šis jau liels, paskat, cik milzīga gadu starpība būs! Tas taču nav normāli!” Šādās reizēs saprotu, ka turpmākā komunikācija ar gudrajiem prātotājiem man īsti nav pa ceļam, jo nevēlos visiem klāstīt par mūsu ģimenes plāniem un nodomiem. Un tikai mēs paši vislabāk zinām, kas ir vai nav normāli.

Esam uzsākuši sagatavošanās darbus mūsu ģimenes pieaugumam.

1.)    Pirmais darbiņš – cenšos darbā būt iespējami laba darbiniece, lai mani neskartu atlaišanas un es varētu sakrāt māmiņalgu.

2.)    Esmu pateikusi ardievas kontracepcijas tabletēm. Nu jau būs nodzīvots pirmais cikls bez tām, protams, sajūtas ir savādākas, jo muguru un seju jau atkal rotā pumpas, vēders pēc tablešu pārtraukšanas arī uzvedas savādāk. Tieši tādēļ, lai sirds būtu mierīgāka, šonedēļ devos pie savas ārstes.

3.)    Ārste priecājās par mūsu lēmumu un norādīja, ka sāpes pirmajā mēnesī pēc tablešu lietošanas pārtraukšanas ir ierasta lieta, jo organisms sāk strādāt ar divkāršu sparu un dažkārt var veidoties pat cistas. Tomēr viss kārtībā, man cistu nav, arī sāpes ar katru dienu kļūst aizvien mazākas.

4.)    Ikdienas sastāvdaļa – folskābes tabletīte. Zinu, ka aptiekās nopērkami visdažādākie vitamīni pāriem, kuri plāno bērniņu, tādēļ vaicāju savai ārstei, vai man tie nepieciešami. Ārste vaļsirdīgi atzina, ka tā nav pirmās nepieciešamības prece un bez visiem šiem specializētajiem vitamīniem var mierīgi iztikt, galvenais ir dzert folskābi, ko arī daru.

Pēdējā laikā, apmeklējot bērnu preču veikalus, lai, piemēram, nopirktu nepieciešamo apģērbu savai atvasei, pārņem patīkamas trīsas, nolūkojoties uz mazulīšu drēbītēm. Acīmredzot, sākušās patīkamās gaidas un ticība tam, ka noteikti šogad mums pieteiksies vēl viens bērniņš.

08. Jan 2016, 18:27

Lai izdodas! 😀

08. Jan 2016, 16:37

es par plāniem labāk nerunāju, lai ātrāk izdodas.