Lielā Grūtnieču diena ar garantētām dāvanām visām dalībniecēm jau 30.septembrī!

Lielā Grūtnieču diena ar garantētām dāvanām visām dalībniecēm jau 30.septembrī!

29. Sep 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Reizi mēnesī Māmiņu Klubs pulcē topošās māmiņas Lielajā grūtnieču dienā, lai vienas dienas ietvaros ļautu satikt ievērojamu skaitu speciālistu un rast atbildes uz topošajiem vecākiem aktuālajiem jautājumiem par gaidību laiku, dzemdībām un arī mazuļa attīstību.

Lielajā grūtnieču dienā 30.septembrī tev būs iespēja vienas dienas laikā noklausīties vairākas vērtīgas lekcijas, kā arī ikviena dalībniece uz sev tuvāko Omniva pakomātu saņems garantētu dāvanu.

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>

LIELĀS GRŪTNIEČU DIENAS PROGRAMMA:

11.05-12.00 Kāpēc zīdainim būtu nepieciešams papildus uzņemt probiotikas?

Mazulim, ierodoties šajā pasaulē, jūs, mīļie vecāki, vēlaties darīt visu, lai  nodrošinātu viņam labu veselību un kvalitatīvu dzīvi. Speciālisti atzīst, ka nozīmīgs stipra organisma un lieliskas vispārējās labsajūtas, tai skaitā ādas, gremošanas sistēmas un imunitātes funkcionalitātes rādītājs mazuļa nākotnei ir veselīgs kuņģa-zarnu trakta stāvoklis kopš pirmās dzimšanas dienas.     

12.05-12.45 Priekšlaicīgas dzemdības un pārstaigāta grūtniecība

Kad uzzini priecīgo vēsti par gaidāmo mazuli, ārsts nosaka prognozējamo bērniņa piedzimšanas laiku. Tiesa, dzīvē ne viss notiek kā pēc grāmatu priekšrakstiem, tāpēc nākas piedzīvot gan mazuļu pasteigšanos un nākšanu pasaulē priekšlaikus, gan arī situācijas, kad bērniņš mammas puncī aizkavējas ilgāk. Par jautājumiem, kas skar priekšlaicīgas dzemdības un pārstaigātu grūtniecību, 30. septembra Grūtnieču dienas ietvaros stāstīs ginekoloģe Karlīna Elksne.

12.50-13.25 Šķidruma uzņemšana gada aukstajos mēnešos

Ja vasarā ūdeni atceramies padzerties, jo karstais laiks pats mudina pastiept roku pēc ūdens pudeles, tad gada aukstajos mēnešos ar to grēkojam. Kāpēc svarīgi uzņemt šķidrumu pietiekamā daudzumā arī gada aukstajos mēnešos, vaicāsim uztura speciālistei Annai Piskurjovai.

13.35-14.15 Pēcdzemdību depresija jaunajiem vecākiem. Kā atpazīt? Kā rīkoties? Kur vērsties?

Ja vēl samērā nesen par pēcdzemdību depresiju nebija pieņemts sabiedrībā runāt, tad mūsdienās šis ir vēl viens jautājums, kas tiek aktualizēts aizvien biežāk, jo ar to saskaras daudzi jaunie vecāki. Šī iemesla dēļ arī Grūtnieču dienas ietvaros tiksimies ar psiholoģi (dr.psych), kognitīvi biheiviorālo psihoterapeiti un supervizori Diānu Zandi, lai runātu par to, kā atpazīt pēcdzemdību depresiju, kā tās gadījumā rīkoties un kur vērsties pēc palīdzības.

14.20-15.00 Palīgi bērnu nēsāšanā – ergosoma, ķengursoma, slings. Par vai pret?

Mūsdienās jaunajiem vecākiem pieejams aizvien plašāks palīglīdzekļu klāsts, kas atvieglo dienu ar mazuli. To vidū ir arī dažādi palīgi bērnu nēsāšanā – ergosomas, ķengursomas, slingi. Kādas ir to priekšrocības, kādi – argumenti, lai izvēlētos citu palīgu bērniņa nēsāšanai? Ar praktiskiem padomiem, tostarp, arī par bērnu celšanu, guldīšanu ratos un citiem jautājumiem dalīsies sertificēta bērnu nēsāšanas un sertificēta zīdīšanas konsultante Evita Žvagiņa- Jākobsone.

15.05-15.45 Māmiņas  ķermenis pēcdzemdību periodā

Tāpat kā grūtniecības laikā, arī pēc dzemdībām sievietes organisms piedzīvo izmaiņas. Kādas tās ir, cik ilgu periodu norit un kam gatavoties, lai pēc mazuļa nākšanas pasaulē nebūtu pārsteigumu, Grūtnieču dienā stāstīs starptautiski sertificēta dzemdību dūla, Latvijas Dūlu apvienības valdes priekšsēdētāja Evija Ridūze-Skujiņa.

15.50-16.30 Jaundzimušā aprūpe dzemdību iestādē

Kāds izskatās tikko piedzimis mazulis, kas ar jaundzimušo tiek darīts dzemdību zālē uzreiz pēc piedzimšanas? Kādas vakcīnas sagaida mazulīti un kas ir bieži pieminētā Apgares skala? Par to, kas ar jaundzimušo notiek dzemdību zālē, pirmajās stundās un dienās pēc piedzimšanas pastāstīs sertificēta bērnu māsa Elita Svareniece.

16.35-17.15 Dzemdību ierosināšana

Dzemdības ir neapredzamas, kas nozīmē, ka mazuļa nākšanas brīdī var nākties piedzīvot dažādus scenārijus. Viens no tiem ir dzemdību ierosināšana. Kādos gadījumos to izmanto, kā notiek pati ierosināšana, uzzināsim Lielajā Grūtnieču dienā jau 30.septembrī.

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā

Kad notiks? 30.septembrī visas dienas garumā

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? € 25

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>