28. oktobrī Lielā Grūtnieču diena! Vērtīgi padomi, ieteikumi un garantētas dāvanas visām dalībniecēm!

26. Oct 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Klāt zelta rudens! Pasaulē ieradušies jau pirmie šī rudens mazulīši, bet vēl daudzi mazi brīnumiņi gaida satikšanos ar saviem vecākiem. Lai sagatavotos šim skaistajam brīdim, Māmiņu Klubs topošos vecākus aicina apmeklēt Grūtnieču dienu oktobrī.

Grūtnieču diena ir iespēja vienas dienas laikā satikties ar daudziem speciālistiem, rast atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem par grūtniecību, dzemdībām un arī pirmajām dienām kopā ar mazulīti.

Ikviena dalībniece uz sev tuvāko Omniva pakomātu saņems garantētu dāvanu.

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>

Grūtnieču dienas programma 28. oktobrī

11.05 – 11.45 Teipošana gaidību laikā un pēc mazuļa nākšanas pasaulē

Teipi mūsdienās tiek izmantoti aizvien biežāk. Un ne velti, jo tie palīdz uzlabot pašsajūtu dažādās situācijās bez zāļu lietošanas. Grūtnieču dienā tiksimies ar sertificētu ārsta palīdzi, sertificētu masieri Aiju Apsīti, kura sertificēta arī kinezioloģiskajā, pediatriskajā un ginekoloģiskajā teipošanā. Viņa dalīsies ar praktiskiem padomiem, kā izmantot teipus pašsajūtas uzlabošanai gaidību laikā, kā arī jau pēc mazulīša nākšanas pasaulē.

11.50 – 12.30 Kā izvēlēties pediatru? Ko speciālists vērtē jaundzimušā veselības pārbaudes laikā?

Jau gaidot bērniņu, tu noteikti aizdomājies par to, kā izvēlēties viņam pediatru? Vai vadīties pēc dzīvesvietas tuvuma, citu atsauksmēm vai arī uzticēties savai intuīcijai? Šos un vēl citus jautājumus vaicāsim pediatrei Sanitai Mitenbergai, kura dalīsies arī ar informāciju par to, ko speciālists izvērtē jaundzimušā pirmās vizītes laikā. 

12.35 – 13.15 Dzemdības dzemdību iestādē

Kad tuvojas lielā satikšanās diena, daudzas topošās māmiņas ar katru nākamo dienu pārņem aizvien lielāks satraukums, jo sevišķi tad, ja tiek gaidīts pasaulē ierodamies pirmais bērniņš. Kā notiek dzemdības dzemdību iestādē, kas topošos vecākus tur sagaida, Grūtnieču dienā stāstīs vecmāte Inese Kampusa, kura ar saviem padomiem un ieteikumiem pavisam noteikti spēs mazināt ikvienas topošās māmiņas satraukumus.

13.20 – 14.00 Analīzes grūtniecības laikā

Lai uzraudzītu puncī augošā mazulīša, kā arī pašas māmiņas veselību, grūtniecības periodā sievieti sagaida dažādas analīzes. Sarunā ar ginekoloģi Karlīnu Elksni skaidrosim, kādas un cik bieži analīzes topošajai māmiņai jāveic, un kādu informāciju tās par grūtniecības norisi sniedz ārstam.

14.05 – 14.45 Jaunā māmiņa. Laiks sev!

Kļūstot par māmiņu, viss līdzšinējais dzīves ritms sagriežas kājām gaisā! Valda milzu apjukums, pilnīgi visa uzmanība tiek veltīta mazulītim, taču šajā vāveres skrējienā jāprot arī apstāties, lai rastu laiku sev. Jā, tu nepārklausījies, gluži tāpat kā ikvienam, arī jaunajai māmiņai ir nepieciešams laiks, kuru veltīt tikai sev, lai atjaunotu savus resursus un pēc tam varētu būt atkal forša mamma. Par to, kāpēc tas ir tik būtiski, runāsim ar psiholoģi (dr.psych), kognitīvi biheiviorālopsihoterapeiti, supervizori un lektori Diānu Zandi.

14.50 – 15.30 Jaundzimušā pūriņš rudens/ ziemas sezonā

Gaidot pasaulē ierodamies mazulīti, jau savlaicīgi bērniņam sarūpē pūriņu, lai nekā netrūktu.  Gultiņa, autiņbiksītes, ratiņi, drēbītes… Vai rudenī/ ziemā dzimuša mazuļa pūriņa saturs atšķiras no tā, kuru gādā vecāki bēbītim, kurš dzimst gada siltajos mēnešos? Lai sagādātu tieši to, kas tavam bērniņa pūriņam nepieciešams, Grūtnieču dienas laikā iztaujāsim ārsti Irēnu Putniņu, kura dalīsies ar praktiskiem ieteikumiem, kas noderēs vecākiem, kuri gaida savu mazulīti ierodamies pasaulē rudenī/ ziemā.

15.35 – 16.15 Kā grūtniecības laikā sagatavot ķermeni pēcdzemdību periodam. Praktiski padomi.

Grūtniecības, dzemdību laikā un pēcdzemdību periodā sievietes organismā notiek fizioloģiskas izmaiņas, tāpēc jau grūtniecības pēdējos mēnešos sievietei vajadzētu būt zinošai un informētai par šīm izmaiņām un būt gatavai adekvāti rīkoties.

Tā kā pēcdzemdību rehabilitācija sākas jau pirmajās stundās pēc dzemdībām, Māmiņu Klubs un fizioterapeite Jana Parfjonova aicina visas topošās māmiņas uz pēcdzemdību rehabilitācijas programmu Grūtnieču dienas ietvaros, kuras laikā būs iespējams iegūt zināšanas par to, kā sagatavot ķermeni fiziskām aktivitātēm pēc dzemdībām.

16.20 – 17.00 Zīdīšanas ieteikumi ar PHILIPS AVENT

Gaidot mazuli, noteikti arī tu esi lasījusi daudz literatūras par zīdīšanu, iespējams, klausījusies speciālistu ieteikumus, taču pat pēc visas plašās informācijas valda neliels apjukums par to, ko darīt, lai zīdīšana būtu sekmīga. Lai mazinātu bailes un kliedētu dažādus mītus, Grūtnieču dienas laikā varēsi saņemt praktiskus ieteikumus no sertificētas vecmātes Daces Grabovskas, lai tu varētu gaidīt satikšanos ar savu bērniņu bez raizēm par to, ka zīdīšana varētu neizdoties.

17.05 – 17.45 Pirmais kontakts ar jaundzimušo

Pēc tam, kad visu gaidību laiku esi mazulīti nēsājusi savā vēderā, priecājoties par to, ka viņš aug liels un vesels, sajūtot priekpilnu satraukumu par katru bērniņa kustību, klāt brīdis, kad savam bērniņam varēsi ieskatīties acīs, piekļaut viņu sev cieši klāt un samīļot, jo mazulītis ir piedzimis! Grūtnieču dienā kopā ar fiziotereapeiti Klaudiju Hēlu skaidrosim, kāpēc pirmais kontakts ar jaundzimušo ir tik svarīgs.

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā

Kad notiks? 28.oktobrī visas dienas garumā

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? € 25

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>