Katra mamma mājās var parūpēties par veselīgām maltītēm, bet kā pārliecināties, ka arī skolā bērns ēd augļus un dārzeņus? Te talkā nāk programma “Piens un augļi skolai”, kuras mērķis ir bērnu vidū veicināt veselīgu ēšanas un uztura paradumu veidošanos, kas būtu noturīgi visu turpmāko dzīvi, kā arī palielināt veselīga uztura patēriņa veicināšanu starp skolēniem.
Kā norāda uztura speciāliste Anna Piskurjova, augļos un dārzeņos ir daudz vitamīnu un mikroelementu, kā arī dārzeņos ir ūdens, līdz ar to tādējādi iespējams palielināt ikdienā uzņemtā ūdens daudzumu.
“Bērniem svarīgi augļus uzņemt regulāri, jo ar tiem tiek uzņemtas svarīgas šķiedrvielas, kas rūpējas par zarnu veselību. Augļos ir vieglie cukuri – fruktoze un glikoze –, kas saistīti ar šķiedrvielām un lēnāk nonāk asinsritē, tāpēc apēsts auglis dod arī sāta sajūtu, līdz ar to bērns neapēdīs lieku konfekti,” saka uztura speciāliste.